בואו נודה בזה – לסגור מכירות בטלפון יכול להיות תהליך קשוח ומאתגר בייחוד אם אתה חדש בתחום הטלמרקטינג ושיחות עם לידים קרים. אבל יחד עם המיינדסט הנכון וטריקים מחשבתיים זה לגמרי אפשרי להפוך למאסטרים באמנות ההצלחה בשיחות מכירה. במאמר הבא נתייחס ל- 8 טיפים לסגירת יותר מכירות בשיחות היוצאות – החל מחשיבה חיובית ושכנוע עצמי, ועד למיקוד במטרה ונקיטת פעולות פרואקטיביות.
8 טיפים פרקטיים לסגירת יותר מכירות בשיחות היוצאות שלך
1. כוחה של המחשבה
כאשר עושים שיחות מכירה יוצאות הכי חשוב לשמור על מחשבה חיובית. כלומר להתרכז רק בהצלחה ולא בכשלון, לדמיין את עצמנו מגיעים למטרות שלנו, להבין שאולי יהיו דחיות או התנגדויות ולהסתכל עליהן כהזדמנות ללמידה. כאשר נשאר בחשיבה חיובית נגלה שזה קל יותר לשמור על רמת מוטיבציה גבוהה ולא לאבד ריכוז בתוך תהליך המכירה – מה שיהיה חיוני להצלחה שלנו בשיחות היוצאות.
זה משפיע על האינטראקציות שלנו ועל איך שאנחנו נשמעים בשיחה. הרבה פעמים אומרים שאפשר לשמוע חיוך דרך הטלפון – וזה נכון! אם נשמע אנרגטיים וחיוביים, רוב הסיכויים שהלקוחות שלנו יקנו מאיתנו.
2. צפו לכן, תקבלו את הלא
כאשר עושים שיחות יוצאות , אמצו מיינדסט חיובי של ציפיה להצלחה מאשר ציפיה לדחייה או כשלון. האמינו בעצמכם וביכולתכם להבין שאולי לא כל הלידים ירצו לקנות מכם. אולם, חוץ מלהתמרמר על התנגדויות או שיחות מכירה שכשלו, התמקדו באלו שמעוניינים במוצר או בשירות כדי לסגור עוד מכירות.
בהתאם לזאת, זה גם חשוב להימנע מלהתרכז ב"לא" כשעושים שיחות יוצאות. חשוב לזכור: לא כל ליד יתאים למוצר או לשירות שלנו וכדאי לנו להמשיך הלאה מאלו שלא מעוניינים. במקום זה זה נתרכז בטיפוח קשרים ארוכי טווח עם הלקוחות שמתאימים בול לעסק שלנו.
3. דיבור עצמי פעיל כדי לחיזוק הביטחון
בנוסף לשמירה על השקפה חיובית כללית בעת ביצוע שיחות יוצאות, חשוב גם לקיים דיבור עצמי חיובי. זה כרוך בשימוש במחשבות ובמילים מעודדות ותומכות בעת התמודדות עם דחיות פוטנציאליות או לידים כושלים, כמו גם להזכיר לעצמכם מדוע אתם מבצעים את שיחות המכירה הללו מלכתחילה (למשל, כדי למצוא לקוחות חדשים, לשפר את שורת הרווח של העסק, להשיג מטרות מסוימות וכו').
קל להתייאש כשמבצעים שיחות יוצאות ושומעים "לא" שוב ושוב – אבל עם דיבור עצמי חיובי, אפשר לשמור על מוטיבציה ולהתרגש מהעבודה שלכם.
4. הישארו ממוקדים והישארו ברגע
שיחות יוצאות מוצלחות דורשת רמה גבוהה של מיקוד ותשומת לב לפרטים – במיוחד כשמדברים עם לקוחות פוטנציאליים בטלפון. זה חיוני לשמור על הראש ממוקד לחלוטין בכל עת, כדי שנוכל לזהות סימנים להיענות מהלקוחות הפוטנציאליים ולסגור מכירות במהירות ובצורה חלקה. זה אומר גם להיות "נוכח ברגע" ולהימנע מהסחות דעת או הפרעות מבחוץ.
לכן, חשוב לוודא שאנחנו מוכנים לכל שיחה יוצאת על ידי הנחת היסודות לפני ביצוע שיחה (למשל, ניתוח אופי הלידים, ביצוע עבודת הכנה להצעת המכר וכו'). זה יעזור לנו להישאר ממוקדים ולעמוד במשימה לאורך תהליך המכירה.
5. פעלו ואל תוותרו
כשזה מגיע לסגירת מכירות בטלפון, אחד הטריקים המנטליים החשובים ביותר הוא לנקוט בפעולה במקום לוותר – גם אם הדברים לא הולכים כמתוכנן או אם הלקוחות הפוטנציאליים לא מעוניינים לקנות בהתחלה. חשוב לזכור, תמיד יש מקום לשיפור בכל הנוגע למכירה בטלפון; אפילו אנשי עסקים מצליחים ממשיכים ללמוד ולפתח את כישוריהם לאורך זמן.
ויתור מוקדם מדי היא אחת הטעויות הגדולות ביותר שאפשר לעשות בעת ביצוע שיחות יוצאות. במקום זאת, נשים לב למכשולים ואתגרים, נלמד מהניסיון שלנו ונעבוד להשגת המטרות שלנו. חוסן והתמדה הם מרכיבים מרכזיים של שיחות יוצאות מוצלחות, מכיוון שהם מאפשרים לנו להיות אקטיביים ולהמשיך לנסות גם כאשר מתמודדים עם כישלונות. ללא תכונות אלו, זה יכול להיות קל לוותר על המטרות שלנו או לרדוף אחרי תוצאות מיידיות במקום לעבוד להצלחה ארוכת טווח.
6. מעקב עם הלקוח לאחר סיום השיחה
לאחר שסיימנו שיחת מכירה יוצאת, חשוב לעשות פולו-אפ עם הלקוח ולשמור על קשר קדימה. כלומר
שליחת אימייל מהיר לאחר סיום השיחה או קביעת פגישה נוספת עם הלקוח הפוטנציאלי כדי לעבור על המשוב וההתנגדויות שלו. לא משנה איך נחליט להישאר בקשר, צריך להקפיד לקיים את כל ההבטחות שהבטחנו במהלך שיחת המכירה המקורית.
כשזה מגיע לסגירת המכירה, פולו-אפ אחר לקוחות ופוטנציאלים הוא אחד השלבים החשובים ביותר. זה לא רק מראה שאנחנו רציניים לגבי העסק שלנו ומעריך את זמנם, אלא הוא גם מאפשר להתמודד עם כל התנגדות או היסוס שעלו במהלך השיחה המקורית.
לכן, אם רוצים להצליח בביצוע שיחות יוצאות ובמכירה טלפונית, צריך תמיד לעשות פולו-אפ – גם לאחר תגובת "לא". עם התמדה ומסירות, אפשר להשיג תוצאות נהדרות כאיש מכירות.
7. למדו לנהל שיחות שנכשלו
המציאות היא שלא כל השיחות היוצאות יצליחו. למעשה, אפילו אנשי מכירות מנוסים נתקלים לעיתים בלקוחות פוטנציאליים שאינם מעוניינים או לא מוכנים לקנות מהם.
אם זה קורה, חשוב לא לתת לאכזבה שלנו להוציא לנו את הרוח מהמפרשים. במקום זאת, חיוני ללמוד כיצד לנהל שיחות שנכשלו ולהפוך אותן ביעילות להצלחות עתידיות. לקחת צעד אחורה ולעשות הערכה מחדש של הגישה ואסטרטגיות המכירה – או שיחה כנה עם הלקוחות הפוטנציאליים לגבי ההתנגדויות או ההיסוסים שלהם.
מנגנון התמודדות עם שיחות כושלות חשוב לכל מי שרוצה להצליח במכירות. בין אם זה ג'וניורים בשיחות יוצאות או אנשים עם ניסיון רב שנים, חשוב לא לתת לאתגרים ולמכשולים להוריד אותנו. לכן, אם אנחנו רוצים להצליח לסגור את המכירה בטלפון, צריך ללמוד כיצד לנהל ולהתגבר על שיחות שנכשלו.
8. צרו קשרים רגשיים
רגשות הם מרכיב מרכזי בשיחות מכירה יוצאות מוצלחות. למעשה, מחקרים הראו שלרגשות יש תפקיד משמעותי בתהליך קבלת ההחלטות ויכולות להיות להם השפעה גדולה על התנהגות הקנייה של הלקוחות הפוטנציאליים שלנו.
בעת ביצוע שיחות יוצאות, חשוב לפתח קשר רגשי עם הלקוחות על ידי אמפתיה והקשבה לצרכיהם. לקרוא את החששות שלהם ולדבר אליהם ישר ולעניין, לשתף סיפורים אישיים או אנקדוטות המהדהדות עם הלקוחות הפוטנציאליים, או פשוט להביע התרגשות מהסיכוי לעבוד יחד.
בסך הכל, אם אנחנו רוצים לסגור יותר מכירות בטלפון, חיוני ליצור קשרים משמעותיים עם הלקוחות שלנו ברמה הרגשית – גם להצלחה שלנו וגם להצלחה שלהם.
סיכום
המפתח להצלחה בסגירת מכירה טלפונית הוא חוסן, התמדה ופיתוח קשרים רגשיים. בין אם אנחנו מקצועני מכירות חדשים או מנוסים, חשוב להישאר ממוקדי מטרה, לנקוט בפעולה כאשר קורים כישלונות ולהתחבר ללקוחות ברמה הרגשית.בעזרת האסטרטגיה הזאת, אפשר להצליח ולהשיג תוצאות נהדרות בשיחות היוצאות כאנשי מכירות.