איך לעקוב אחרי מדדי KPI ולשפר את השיווק שלכם

איך אתם יודעים מה עובד ומה לא עובד בשיווק שלכם?
כדי לדעת אם מאמצי השיווק שלכם מצליחים או לא, צריך לקבוע מדדים שיווקים ולעקוב באדיקות אחר השינויים במדדים האלו. המדדים הנפוצים ברוב הקמפיינים הם חשיפות, שיעורי קליקים ושיעורי המרות, ובמקרים מסויימים נרצה למדוד גם תנועה אורגנית, קישורים נכנסים, כניסות ממכשירים ניידים, ואפילו את היחס בין מבקרים חדשים למבקרים חוזרים.

שיווק זו פעילות חיונית להצלחת כל עסק. גם אם יש לכם מוצר או שירות פנטסטי, אתם לא תגיעו להצלחה אם אף אחד לא שמע על המוצר שלכם. שיווק גורם לאנשים להיות מודעים למוצרים ולשירותים שלכם, ומניע אותם לקבל החלטות קנייה. לכן, כדי שהעסק שלכם יצליח בעולם של היום, עליכם לבצע כל מיני מהלכים שיווקיים.

אבל, הציטוט העסקי המפורסם, "אם אי אפשר למדוד את זה, אי אפשר לשפר את זה", חל גם על שיווק. כדי להפיק את המרב ממאמצי השיווק שלכם, עליכם למדוד ולעקוב אחר התוצאות של כל מהלך שיווקי.

אבל איך בדיוק מודדים הצלחה בשיווק?

מדדי KPI למעקב אחרי הצלחה בשיווק

ישנם מדדי ביצועים שיווקיים שונים שבהם אתם יכולים להשתמש כדי להעריך את הצלחת מאמצי השיווק שלכם. מדדים אלה נקראים KPI (ראשי תיבות של Key Performance Indicators) והם יראו לכם מה אתם עושים נכון בקמפיינים שלכם. מדדים אלו גם יחשפו מה לא עובד בשיווק ומה אתם יכולים לעשות כדי לשפר.

מדדי ה-KPI העיקריים למדידת מסעות פרסום ושיווק הם:

  • חשיפות
  • שיעורי קליקים
  • שיעורי המרות
  • תנועת חיפוש אורגנית
  • קישורים נכנסים
  • לידים ושיעורי המרה במכשירים ניידים
  • אחוז מבקרים חדשים
  • אחוז מבקרים חוזרים

1. מדד החשיפות עוזר לכם למדוד את הנראות שלכם באינטרנט

חשיפות הן מספר הפעמים שהתוכן שלכם מוצג. ברוב המקרים הכוונה למודעות. חשיפה נספרת בין אם משתמש לוחץ על הקישור המוצג או לא. עם זאת, המשמעות של החשיפות היא שמשתמשים רואים את המודעות שלכם, מכיוון שחשיפה נספרת רק כאשר המודעה שלכם מוצגת בדפדפן.

אם חלק מהמטרות שלכם זה חשיפה למותג, כדאי לעקוב אחר מדד החשיפות מכיוון שזה עוזר לכם לקבוע עד כמה אתם נפוצים ברחבי האינטרנט. לא לקבל מספיק חשיפות פירושו לא להיראות.

למדד החשיפות יש משמעויות שונות בהתאם לקמפיין שלכם. בקמפיין ממומן, המשמעות של מעט חשיפות היא שקהל היעד שבחרתם קטן מדי (בקמפיין פייסבוק לדוגמא), או שמילות המפתח שבחרתם לא מקבלות מספיק חיפושים (בקמפיין גוגל לדוגמא).

בקידום אורגני, ביצועים גרועים בחשיפות אומר שאתם צריכים לשפר את אסטרטגיות ה-SEO שלכם כדי להעלות את דירוג האתר עבור חיפושים בתחום. אתם יכולים לעקוב אחר חשיפות עם כלים כמו Google Analytics או מנהל הקמפיינים של פייסבוק.

2. מדדי שיעור קליקים עוזרים לכם לדעת אם המודעות שלכם מוצלחות

אחרי שהגולשים נחשפו למודעות ולתכנים שלכם, המטרה היא שהם ילחצו על הקישורים במודעה ויגיעו לאתר שלכם כדי לראות מה אתם מציעים להם.

שיעור קליקים (CTR: Click Through Rate) מודד את מספר הפעמים שאנשים לוחצים על המודעות שלכם מתוך החשיפות שאתם מקבלים (אחוז הקליקים מהחשיפות).

כדי למדוד את שיעור הקליקים, חלקו את מספר הקליקים במספר החשיפות. לכן, אם אחת מהמודעות שלכם קיבלה 5,000 חשיפות ו-100 קליקים, שיעור הקליקים שלה הוא 2%.

שיעור הקליקים על מודעות יכול ללמד אותנו הרבה דברים. אם יש חשיפות אבל אין קליקים, זה אומר שהמודעות שלנו לא מושכות את תשומת הלב של הקהל שבחרנו. אם חלק מהמודעות מקבלות שיעור קליקים גבוה וחלק מקבלות שיעור קליקים נמוך, זה מראה לנו אלו מודעות עובדות ואלו לא עובדות. במקרה הזה, רצוי לשפר את המודעות, ובעיקר את הכותרות של המודעות.

זה ידוע שגולשים רבים מרפרפים על התוכן, ומה שמושך את תשומת ליבם זה הכותרות. אם למודעה שלכם יש מספר גבוה של חשיפות אבל שיעור קליקים נמוך, זה מצביע על כך שהכותרת לא מספיק משכנעת כדי לגרום לאנשים שרואים את המודעה להקליק עליה.

3. מדד שיעור המרות עוזר לכם לקבוע את האפקטיביות של התוכן וההנעה לפעולה באתר

אחרי שלחצו על מודעה והגיעו לאתר או לדף נחיתה, המטרה היא שאנשים שמגיעים לאתר ישלימו פעולה ספציפית (למשל, השארת פרטים או ביצוע רכישה).

שיעור ההמרה משווה את מספר המבקרים באתר שלכם למספר האנשים שהשלימו פעולה ספציפית.
כדי למדוד את שיעור ההמרה שלכם, קחו את מספר המבקרים באתר שהשלימו את הפעולה הרצויה וחלקו אותו במספר המבקרים הכולל. לכן, אם 500 אנשים ביקרו באתר ו-10 ביצעו רכישה, שיעור ההמרה שלכם הוא 2%.

מעקב אחר שיעור ההמרות הוא קריטי מכיוון שהוא מייצג עד כמה התוכן באתר שלכם רלוונטי, מעניין ומשכנע (מניע לפעולה), והופך מבקרים ללקוחות.

שיעור המרה גבוה מצביע על כך שהתוכן וההנעה לפעולה באתר מוכרים היטב את המוצרים והשירותים שלכם. במקרה הזה תוכלו להתמקד בחשיפה לקהל רחב יותר. אבל שיעור המרה נמוך, אומר שכדאי לשפר את התוכן ואת ההנעה לפעולה באתר.

4. מדד תנועת החיפוש האורגני עוזר להגיע לגולשים שיש להם סיכוי גבוה יותר לבצע המרה

תנועה אורגנית (או טבעית) מתייחסת לכניסות לאתר ממקורות שאינם פרסום בתשלום, לדוגמא ממנועי חיפוש או מרשתות חברתיות. המעקב אחרי תנועה אורגנית הוא חשוב כי באורגני יש סיכוי גבוה יותר להמרה ללידים או למכירות מאשר בצורות אחרות של תנועה.

חיפוש אורגני בדרך כלל מניב המרות טובות יותר מכיוון שהוא מבוסס על כוונת המשתמשים, כגון הזנה של מילות חיפוש או לחיצה על קישור רלוונטי. כלומר, אם הקישור שלכם מוצג למשתמשים בתגובה ישירה למשהו שהם חיפשו, סביר יותר שהם ילחצו עליו. ואז כשהם רואים שהאתר שלכם מציע בדיוק את מה שהם מחפשים, יש סיכוי גבוה יותר שהם יבצעו רכישה.

5. מדד קישורים נכנסים עוזר לאמוד את האמינות והסמכות של האתר

קישורים נכנסים הם קישורים מאתרים אחרים לאתר שלכם. קישורים אלו הם מרכיבים חיוניים בקידום אתרים מכיוון שמנועי החיפוש (כולל גוגל) משתמשים בהם כאינדיקטורים לכך שהאתר שלכם מכיל תוכן איכותי.

כתוצאה מכך, קישורים נכנסים (במיוחד קישורים איכותיים מאתרים מוכרים בתעשייה שלכם) עוזרים לדירוג גבוה בתוצאות החיפוש, ויותר כניסות אורגניות לאתר.

מדידת הקישורים הנכנסים היא חשובה מכיוון שהיא עוזרת לכם לאמוד את האמינות והסמכות שלכם בתעשייה. מספר נמוך של קישורים נכנסים עשוי להצביע על כך שאתם צריכים מוניטין חזק יותר בתעשייה.

6. מדדי תנועה, לידים והמרות במכשירים ניידים

בשנים האחרונות יותר ויותר אנשים גולשים באינטרנט במכשירים ניידים, אפילו כדי לבצע רכישות באינטרנט. לכן, כדי לייעל את המכירות, עליכם לתת מענה למשתמשים ניידים.

מעקב אחר מדדי KPI הקשורים לנייד עוזר לכם להבין כיצד אנשים שמשתמשים במכשירים ניידים מבצעים אינטראקציות עם האתר שלכם. כדאי לעקוב אחר מדדים כמו:

  • כניסות ממכשירים ניידים. מספר האנשים המבקרים באתר ממכשירים ניידים.
  • לידים ממכשירים ניידים. האנשים שהשאירו פרטים באתר (ממכשירים ניידים) ויש להם פוטנציאל להפוך ללקוחות.
  • שיעורי המרה ממכשירים ניידים. מספר המבקרים בנייד שמבצעים רכישות לעומת המספר הכולל של מבקרים בנייד.

מעקב אחר מדדים אלו יעזור לכם לקבוע אם האתר שלכם מותאם למכשירים ניידים, ואם לא, אז מה צריך לשפר.

לדוגמא, אם שיעור ההמרה הכולל שלכם גבוה, אבל שיעור ההמרה שלכם לנייד נמוך, זה מצביע על כך שמבקרים בנייד נתקלים בבעיות מסוימות באתר. רצוי להתמקד בשיפור החוויה עבור מבקרים בנייד, מה שיגדיל את כמות ההמרות.

7. מדד מבקרים חדשים עוזר לעקוב אחר הצלחת אסטרטגיות השיווק שלכם

מבקרים חדשים הם אנשים שלא היו באתר שלכם בעבר, על פי קוד המעקב של גוגל אנליטיקס.

אמנם חשוב לנטר את כל המבקרים באתר, אך צלילה עמוקה יותר לתוך הנתונים (כדי לקבוע את אחוז המבקרים החדשים) מספקת תובנות חשובות. מדד המבקרים החדשים אומר לכם אם אתם עושים מספיק כדי למשוך לקוחות חדשים.

ניתן לראות את מדד המבקרים החדשים בסקירת הקהל ב-Google Analytics. אם אתם לא מקבלים מספיק מבקרים חדשים, כדאי להגביר את המאמצים שלכם להגיע לקהלים חדשים.

8. מדד מבקרים חוזרים עוזר למדוד את הצלחת אסטרטגיות השימור שלכם

מבקרים חוזרים הם אנשים שהיו באתר שלכם בעבר, על פי קוד המעקב של גוגל אנליטיקס.

כמו מדד המבקרים החדשים, מדד המבקרים החוזרים מספק תובנות חשובות לשיפור מאמצי השיווק והגדלת המותג שלכם. מדד המבקרים החוזרים מצביע על שימור לקוחות בהקשר של ביצועי האתר.

אם יש לכם הרבה כניסות לאתר אבל מעט מאוד מבקרים חוזרים, זה מצביע על כך שהגולשים לא מתעניינים באתר שלכם מספיק כדי לחזור שוב. כשזה קורה, כדאי להתמקד בשיפור התכנים ובהפיכת האתר לאטרקטיבי יותר.

סיכום

אם אי אפשר למדוד את זה, אי אפשר לשפר את זה. לכן, על מנת שמאמצי השיווק שלכם יגיעו למטרות, עליכם למדוד ולעקוב אחר מדדי KPI מרכזיים, כמו חשיפות, שיעורי קליקים, שיעורי המרות, ועוד.

הוספת פעילויות שיווקית בעסק דורשת זמן ומאמץ. אבל בלי מעקב, לא נדע מה עשינו טוב ומה לא. הצורך לעקוב אחר מאמצי השיווק והמדדים השונים יכול להיות מורכב ואפילו מתיש (למשל, אלו מדדי KPI למדוד, באיזו תדירות למדוד וכו').

הפתרון? תשאירו את זה למומחים!

הצוות של חברת Xpert הוא מומחה השיווק שאתם צריכים. אנחנו נעזור לכם לטפל בכל תהליך השיווק והמכירה, כך שתוכלו להתמקד בטיפול בלקוחות שלכם.

אנחנו נבצע מחקר שוק ומתחרים כדי לקבוע כיצד לשווק את העסק שלכם בצורה הטובה ביותר. ניצור דפי נחיתה, משפכים שיווקיים, קריאייטיב, קמפיינים, וכל מה שצריך כדי לייצר לידים חמים לעסק שלכם. וכמובן, נשתמש בכלי ניתוח מתקדמים כדי לעקוב אחר מדדי ה-KPI הרלוונטיים ולייעל את מאמצי השיווק.
אנחנו מתחייבים לתוצאות, כי אתם משלמים רק על עסקאות סגורות!
רוצים לייעל את מאמצי השיווק שלכם ולהגדיל את העסק? צרו קשר עם Xpert עוד היום!